Samen opleiden

Samen opleiden doen we bij AWBR met de 18 verschillende scholen die binnen ons bestuur vallen. De diversiteit in deze verschillende opleidingsbasisscholen is groot, zo hebben we o.a. Brede scholen, Daltonscholen, scholen met Montessorionderwijs, Vreedzame scholen, een ‘Alles-in-1-school’, een school voor breinvriendelijk onderwijs en de School of Understanding.

Elke school heeft wel iets te bieden voor de HvA of UPvA- student!

AWBR heeft een interne academie: de AWBR Academie waarin het personeel met en van elkaar leert. Studenten zijn daar ook van harte welkom.Bij AWBR werken we met bovenschoolse schoolopleiders. De opleiders kennen de scholen en mentoren goed, waardoor de communicatielijnen kort zijn. Daarnaast zijn alle opleiders VELON gecertificeerd, hebben zij de Masterclass beeldbegeleiding gevolgd en kennen zij het curriculum van de HvA en de UPvA goed.

 

Het opleidingsteam werkt nauw samen met de Instituutsopleiders (IO) van de HvA en de UPvA. Voor de HvA is dit Maria Fellinga (m.fellinga@hva.nl), voor de UPvA is dit Paul Ruis (p.ruis@hva.nl).

 Onze schoolopleiders zijn: Ellen Posthumus (coördinator), Femke Doorenbosch, Anita Helderman, Marjolein Brouwer, Bert Mellink, Manon van Amstel, Saskia Dekker en Suzan van der Zijde.

 

Elk schooljaar lopen er ongeveer 70 HvA en UPvA studenten stage op de 18 scholen van AWBR.

 

Stagelopen bij AWBR is:

·           Divers door de verschillende onderwijsconcepten binnen AWBR

·           Ontwikkelingsgericht en persoonlijk door de begeleiding met beeld

·           Toekomstgericht door de goede begeleiding na je opleiding door onderwijsconsulenten.

·           Leerzaam!